Haagse Règâh bezoekt conceptstore ShoppingPrince

Het is en Ooievaar, maar toch een reiger. De elegante zwart-witte vogel met oranje snavel wordt in de Hofstaf gekscherend Reiger genoemd (spreek fonetisch uit Règâh). 

Ooievaar vogelbon Petra Roest conceptstore ShoppingPrincePetra de ‘vogelaar’

Lachende gezichten vandaag en vrolijke reacties bij de uitleg die klanten vandaag kregen terwijl Petra Roest een Ooievaar schilderde op de muur van conceptstore ShoppingPrince. Vanaf het moment dat we wisten dat Petra zou komen ‘vogelen’ stond het vast dat de vogel die ze ging schilderen een Haagse Règâh zou worden. Symbool van Den Haag en al eeuwen onderdeel van het stadswapen van de regeringsstad. De oudst bekende afbeelding stamt uit 1541. Het Haagse wapen prijkte toen, gegoten in brons, op de grote luidklok in de toren van de Grote Kerk.

Vogelbon

De Ooievaar prijkt nu op de muur van conceptstore ShoppingPrince. Petra had de grand dame van de vogels er in no time op geschilderd. Een geroutineerd talent dat in de afgelopen jaren heel wat verschillende gevederde vrienden heeft gepenseeld. Van kleurrijke IJsvogel tot stoere Zeemeeuw en van dartelende Pimpelmees tot trippelende Tureluur. En het leuke is dat iedereen welke vogel dan ook cadeau kan geven. Met de Vogelbon van Petra. Sinds vandaag is die te koop in conceptstore ShoppingPrince. Wij vinden het nu al een topcadeau voor de komende feestdagen. Want zegt nou zelf: wie wil er niet zo’n vrolijke fladderaar op z’n muur?

Naschrift redactie: april 2017 heeft ons het trieste bericht bereikt dat Petra is overleden. Ze is voor altijd in onze herinneringen.

ShoppingPrince is de conceptstore voor de hippe en trendy Prinsestraat in het levendige Haagse Hofkwartier. Meer weten? Kijk op de website of volg ons op FacebookTwitter op Instagram. We’ll keep you posted!