Levensgrote teensliper-beelden van Ocean Sole

Ocean Sole Nederland heeft een serie levensgrote beelden afgeleverd in het Spaanse Asturias. De kunstwerken, waaronder een olifant, beer, stier en een paard krijgen een prominente plaats in een winkelcentrum. Ze zijn allemaal gemaakt van aangespoelde teenslippers. Keniaanse handwerkslieden toveren de flip flops om in uiteenlopende dieren, waaronder ook de oer-Hollandse koe die te koop is in conceptstore ShoppingPrince in Den Haag.

Ocean Sole is een van origine Keniaas initiatief dat onder het motto trade not aid  naar Nederland werd gehaald door de broer Nicholas en Michael Ninaber van Eijben, bericht Shop & Drop. Het tweetal zet zich daarmee in voor schonere oceanen. Jaarlijks worden er in landen waar teenslippers het enige betaalbare schoeisel zijn miljoenen flip flops versleten. In Kenia worden de afgedankte slippers die op het strand aanspoelen verzameld waarna er kleurrijke kunstwerken van worden gemaakt.

Oer-Hollandse koe
Koeien Ocean Sole Conceptstore ShoppingPrince Den Haag

Michael ontdekte Ocean Sole tijdens zijn stage in Kenia. Nadat hij zijn broer enthousiast had gemaakt, haalde ze via crowdfunding ruim 23.000 euro op. Hiermee werd een webshop opgezet en de eerste container met teenslipperbeelden naar Nederland gehaald.

Nicholas en Michael beloofden iedereen die meedeed aan hun crowdfunding-actie binnen een jaar met een nieuw Ocean Sole-beeld te komen. Dat is de Hollandse teenslipper-koe geworpen die inmiddels in gelimiteerde oplage te koop is, onder meer in de webshop van Ocean Sole en in conceptstore ShoppingPrince in Den Haag (zie foto rechts red.).

ShoppingPrince is de conceptstore voor de hippe en trendy Prinsestraat in het levendige Haagse HofkwartierMeer weten? Kijk op de website of volg ons op FacebookTwitter op Instagram. We’ll keep you posted!