Rotterzwam: kweek je eigen oesterzwammen (video’s)

Zelf je eigen oesterzwammen kweken op koffieprut. Dat kan met de kant-en-klare GrowKit van Rotterzwam. Daarmee draag je oog nog eens dubbel bij aan het milieu: koffiedik krijgt een nieuwe bestemming en het broed zit in plastic emmers van gerecycled plastic met een wrap van gerecycled karton.

Aanrecht-agrariër

Moeilijk is het niet: het enige wat je hoeft te doen om oesterzwammen te kweken, is koffiedik aan de growkit toe te voegen. De oesterzwam gedijt daar goed op. Je hoeft geen koffiedik op te sparen; steeds kleine hoeveelheden is voldoende. Dat kan zijn uit een percolator, snelfiltermaling, senseopads en espressomachine. En voordat je het weet ben je een aanrecht-agrariër.

Weten hoe het werkt? Bekijk dan de video’s of meld je aan voor emailer voor alle instructies.

Rotterzwam is te koop bij ShoppingPrince, de conceptstore voor de hippe en trendy Prinsestraat in het levendige Hofkwartier Den Haag. Meer weten? Kijk op de website of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter . We’ll keep you posted!