Upcycling: leren bank krijgt tweede leven als schort

Twee verschillende schorten, gemaakte  van dezelfde oude leren Leolux-bank: één uit de zitting en daarom met een verweerde look, de ander van de rugleuning die daardoor wat nieuwer oogt. Germa Snakkers tikt overal afgedankte leren banken op de kop, haalt de goede stukken leer er af en tovert die na een flinke schoonmaakbeurt om tot tassen,  mapjes, kussens en… schorten.

Nieuw leven voor Chesterfiel-bank

Via vrienden, kennissen, Marktplaats, de milieustraat en containers waar ze vol enthousiasme induikt, komt ze aan de mooiste exemplaren. Ze herinnert zich nog goed een doorleefde Chesterfiel-bank in mosgroen. ‘Dat was echt een supermooie bank.’ De tassen die ze daarvan heeft gemaakt, kan Germa niet meer laten zien. ‘Die zijn inmiddels verkocht. Van elke bank heb ik er maar één. Daarom is alles wat ik  maak one-of-a-kind.’

BBBags conceptstore ShoppingPrince gerecycled leer schort
>> Alain (l) van conceptstore ShoppingPrince toont samen met Rolf de schorten die Germa van BBBags heeft gemaakt van oude leren banken.

Leolux-bank

Wat Germa leuker vindt: eerst de banken vinden, strippen, het leer schoonmaken of daarna van de door hard werken verworven vondst een tas of ander eenmalig stuk maken? Aan de stralende glimlach op haar gezicht te zien, is die vraag moeilijk te beantwoorden. ‘Het gaat om het hele proces, alles doe ik met enorm veel plezier. En het is elke keer een verrassing wat het oplevert. Elke bank heeft een ander model, kleur of kwaliteit leer. Bovendien is door het gebruik van de bank het leer van de verschillende delen van de bank compleet anders.’ Maar dat maakt het ook zo leuk’, vindt ze. ‘Ik ben nog steeds elke keer superenthousiast als ik zie hoe uit een bank totaal andere producten komen, zoals de twee verschillende schorten die ik van blauwe Leolux-bank heb gemaakt. Zelf vind ik ze allebei even mooi, maar dat heb ik met alles wat ik maak. Ik zou nooit kunnen kiezen en vind het dan soms ook best moeilijk om een tas, kussen of schort te verkopen. Maar die nieuwe eigenaar is er zo nog  blijer mee dan ik en daar word ik dan weer blij van.’

BBBags conceptstore ShoppingPrince gerecycled leer schort (3)BBBags conceptstore ShoppingPrince gerecycled leer schort (4)

 

Foto’s: de schorten gemaakt van de Leolux-bank, links die van de rugleuning en rechts van de zitting.

Meer weten?

De schorten van Germa zijn te koop bij bij ShoppingPrince, de conceptstore voor de hippe en trendy Prinsestraat  in het levendige Haagse Hofkwartier. Meer weten? Kijk op de website, lees ons blog of volg ons op FacebookTwitter op Instagram. We’ll keep you posted!