Rinus Pennings maakt van afvalhout prachtige pennen

Een boom gesnoeid, hout over van een zelf gemaakte tafel of een prachtige tak ontdekt tijdens een boswandeling? Niet weggooien, maar aan Rinus Pennings geven. Deze houtbewerker maakt van afvalhout prachtige pennen. Onder zijn vaardige handen veranderen stukjes notenhout, lijsterbes, wengé, mahonie, olijfhout of purperhart in een pen, vulpotlood, rollerball of  vulpen.

Tak van bijzonder boom

Rinus is docent houtbewerken bij Summa Wonen & Design. Veel van zijn pennen maakt hij van het resthout dat na de les overblijft. Maar hij heeft ook een vulpen gemaakt van de tak van een bijzondere boom waarmee een bruidspaar de huwelijksacte ondertekende en die tegelijkertijd een herinnering aan hun trouwdag is (tekst gaat onder de foto’s verder).

Houten pennen, vulpennen, handgemaakt handgedraaid Rinus Pennings conceptstore ShoppingPrince Prinsestraat Den Haag (2)>> Rinus aan het werk in zijn atelier.

Hoesje van oude bank

Rinus heeft in zijn liefde voor ambachtelijk gemaakte producten Germa Snakkers gevonden die voor zijn pennen leren hoesjes maakt. En net zoals Rinus de pennen maakt van resthout, maakt Germa de hoesjes van leer dat anders op de stort terecht zou zijn gekomen. Ze stroopt stand en land af om afgedankte leren banken op de kop te tikken waarvan ze de mooiste tassen maakt. Het leren short dat Rinus op de foto maakt heeft Germa ook van een oude bank gemaakt.

Germa Snakkers, leren mapje voor pennen recycelen duurzaam, houten pennen, vulpennen, handgemaakt handgedraaid Rinus Pennings conceptstore ShoppingPrince Prinsestraat Den Haag (4)

Recyclen

De (vul)pennen van Rinus en de leren hoesjes, tassen en schorten van Germa zijn te koop bij conceptstore Shoppingprince in Den Haag. Net als veel andere duurzame en gerecycled producten, zoals koeien van aangespoelde teenslippers, notitieblokken en -boekjes van oude reclameposters en gebruikte enveloppen en dienblaadjes van oude NS-vertrekstaten. ShoppingPrince verkoopt ook de wasschillen van Seepje, de geredde soep van Kromkommer en de growkit van Rotterzwam om zelf thuis op gebruikt koffiedik oesterzwammen te kweken. In het Brocantecafé is het tussen het winkelen door genieten van een heerlijke cappuccino, latte of verse muntthee.

Houten pennen, vulpennen, handgemaakt handgedraaid Rinus Pennings conceptstore ShoppingPrince Prinsestraat Den Haag>> Voorbeelden van pennen die Rinus heeft gemaakt. Het rode leren mapje is van Germa Snakkers van BBBaG.

Een stukje Frankrijk in Nederland

ShoppingPrince in de trendy Prinsestraat is de conceptstore voor het levendige en sfeervolle Haagse Hofkwartier. En stukje Frankrijk in Nederland: hip en trendy, culinair en cultureel. Bomvol sfeer en gezelligheid. Echt genieten!

Meer weten? Kijk dan op de website of volg conceptstore ShoppingPrince op  FacebookTwitter en Instagram. We’ll keep you posted!