Zelf een oesterzwamburger maken met Rotterzwam

Hoe maak je een 100 procent vegan burger zonder bindmiddel of ander toevoegingen? Dat kan met de zelf gekweekte oesterzwammen van Rotterzwam. En dat gaat heel simpel als je de zes tips van Rotterzwam volgt.

Waarom kamertemperatuur?

Waarom moet je de gesneden oesterzwammen in het afgedekte schaaltje bij kamertemperatuur eg zetten? Bij die temperatuur zullen de oesterzwammen gaan groeien en de vorm van het schaaltje aannemen. Als de oesterzwam-burger klaar is kun je hem uit het schaaltje halen. Laat je creatieve kookkunsten er in de keuken op los. Vervang bijvoorbeeld bij een standaard hamburger het vlees door een oesterzwamburger. Of verzin en creatief recept. Het is aan jou. Eet smakelijk alvast!

Growkits Rotterzwam

Zelf oesterzwammen kweken? Dan kan met de growkits van Rotterzwam. Te koop bij duurzame conceptstore ShoppingPrince in het Hofkwartier in Den Haag. Meer weten? Lees dan ook: Rotterzwam: kweek je eigen oesterzwammen. Daar vind je ook meerdere video’s over hoe gezonde paddestoelen in de growkit groeien, de vochtigheidsgraad van je growkit, hoe je droge zwammen kunt voorkomen en wanneer je de oesterzwammen kunt oogsten.

Of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter . We’ll keep you posted!