Mind Your Bag: ‘plaatjes’ van tassen van meubelstof

Fashionable tassen van afvalmaterialen. Dat zijn de tassen en clutches die het label MindYourBag maakt van meubelstalen en restpartijen meubelstoffen. Mieke Langenhuizen, die het merk drie jaar geleden oprichtte, vaart met Mind Your Bag een innovatieve koers. Ze combineert hedendaagse ontwerpen met gedegen vakmanschap en draagt daarmee bij aan werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Mede daardoor is ze genomineerd voor de MKB Innovatie Top 100. Op de lijst, die jaarlijks wordt samengesteld door de Kamer van Koophandel, staan alleen vernieuwende ondernemers.

Kwalitatieve materialen

De stof van de tassen van Mind Your Bag zijn afkomstig uit de meubelindustrie. ‘Ze zijn gemaakt voor zeer intensief gebruik voor meubels in luxe villa’s, op kantoor, de werkvloer of horeca’, legt Mieke uit. ‘Om te bepalen hoe sterk een meubelstof is, wordt er in de fabriek een ronddraaiende tol op de stof geplaatst. Op het moment dat de stof het begeeft, wordt gekeken hoeveel omwentelingen (rubs) hiervoor nodig waren. Goede meubelstoffen starten bij 20.000 rubs. Wij gebruiken meestal stoffen met 40.000 tot 104.000 rubs. Wat betreft de oorspronkelijke prijs van de meubelstof zit je dan al snel aan 125 tot 220 euro per meter. Kwaliteitsstoffen dus’, stelt ze.

Mind Your Bag tas clutch recycling upcycling conceptstore ShoppingPrince Hofkwartier Den Haag (2)

Oer-Hollands merk

‘Reden ook waarom klanten zo enthousiast over het merk zijn. Ze herkennen een Mind Your Bag meteen. Ze vinden kwaliteit niet alleen belangrijk, maar ook dat de tassen op een eerlijke manier in Nederland worden gemaakt. De ‘makers’ zijn jongeren met een beperking. We staan er voor dat het niet alleen een oer-Hollandse merk is, maar door de materiaalkeuze ook nog ’s duurzaam. We zijn er daarom trots op dat we op het LINDA.festival 2017 mogen staan, vooral omdat we het enige modemerk zijn dat alleen maar werkt met gerecyclede materialen. We hebben een uitgelezen assortiment aan tassen. Van elk model wordt er maar één gemaakt. De draagster is er daardoor van verzekerd dat ze uniek is en dat niemand anders in Nederland zo’n tas heeft.’

Een deel van de collectie clutches van Mind Your Bas is te koop in conceptstore ShoppingPrince. In de winkel in het historische Hofkwartier in Den Haag en binnenkort ook in de vernieuwde webshop.